Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δράσεις, την Τετάρτη 21/09 στην Πλ. Γαζίου

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Με αφορμή την εβδομάδα αυτή, ο Δήμος Μαλεβιζίου διοργανώνει την εκδήλωση «Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς», με πολλαπλές δράσεις και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου / Πλατεία Μ. Κατσαμάνη, Γάζι / Ώρα έναρξης 19:30

Δράσεις – Πρόγραμμα ημέρας:

  • Νίκη Μπελαδάκη (Βιβλιοθηκονόμος-Μουσειοπαιδαγωγός) “Βιώσιμη κινητικότητα με τα μάτια ενός παιδιού”
  • Παύλος Ποτουρίδης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) “Ανοιχτή συζήτηση με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής”
  • Καλούστ Παραγκαμιάν (Βιολόγος, Διευθυντής Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας) “Κλίμακα αλλαγών στο περιβάλλον και τις νθρώπινές κοινωνίες”
  • Γιάννης Μωραίτης (Μοτοποδηλατική Ηρακλείου) συνομιλεί με τον κόσμο για τα οφέλη της ποδηλασίας -πέραν της σωματικής άσκησης- στο περιβάλλον και στην καθημερινότητά μας.
  • Συναυλία με τους “Acousticans” (Κ. Σπυριδάκη, Σταύρος Νταούτης, Μάνος Φανουράκης)

Διοργάνωση Δήμος Μαλεβιζίου
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου

Powered by Cretanart Productions

Μοιραστείτε το!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *