Ρεσιτάλ Πιάνου & Βιολοντσέλου με έργα Tchaikovsky, Janáček, Prokofiev και Shostakovich

Ρεσιτάλ πιάνου & βιολοντσέλου τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκης” στο Ηράκλειο με έργα Tchaikovsky, Janáček, Prokofiev και Shostakovich.

Πιάνο: Αλέξανδρος Βασιλάκης
Τσέλο: Ερνέστο Φερνάντες Λάρα

Ο Αλέξανδρος Βασιλάκης γεννήθηκε το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης και άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών. Υπήρξε μαθητής του Μιχάλη Διαλυνά και από το 2019 μέχρι και τις αρχές των μουσικών σπουδών του ήταν μαθητής της Ελένης Παπασπύρου.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία με τους διεθνούς φήμης πιανίστες Β.Βαρβαρέσσο, Α.Μουζά, Catherine Klipfel, Angela Merkle κ.α.

Το 2019 έλαβε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα, στην τάξη της Α. Καλογεράκη. Την ίδια χρονιά επίσης συμμετείχε στην Ελληνογερμανική ορχήστρα Kretaburg, όπου διεξήχθησαν συναυλίες στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2021 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2022 σπουδάζει στην Μουσική Ακαδημία Louis Spohr στο Kassel της Γερμανίας με καθηγητή τον Michael Kravtchin – επικεφαλής της Σχολής Πιάνου.

Τον Ιανουάριο του 2023 απέσπασε δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου <<Peredur>> στην κατηγορία <<Πιάνο+1>>.

Τον Μάρτιο του 2022 έδωσε ρεσιτάλ πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με έργα Bach, Beethoven, Liszt,Rachmaninoff, Debussy. Από τότε έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σόλο σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία, καθώς και μουσικής δωματίου στη Γερμανία.

Ερνέστο Φερνάντες Λάρα. Γεννημένος στο Κερετάρο του Μεξικού το 1996, μεγαλωμένος από πατέρα Κουβανό και μητέρα Μεξικανή, μουσικούς, ο Ερνέστο άρχισε να παίζει τσέλο σε ηλικία 4 ετών υπό την καθοδήγηση του πατέρα του.

Σπουδάζει στο  Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Φρανκφούρτης υπό τη διδασκαλία του καθηγητή Jan Ickert. Στο παρελθόν είχε σπουδάσει στο Μάαστριχτ με τον Alexander Petrasch και στο Kassel με τον Johannes Weber.

Ενδιαφέρεται επίσης για τη σύγχρονη μουσική, όπου παρακολουθεί μαθήματα με τον Lucas Fels (Arditi Quartett) και μπαρόκ τσέλο με την Kristin Von der Goltz.

Ο Ernesto έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ σε ηλικία 10 ετών με την ορχήστρα «Silvestre Revueltas Youth Orchestra», στη Celaya του Μεξικό.

Έχει λάβει βραβεία ως σολίστ στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό “Kaunas Sonorum” στη Λιθουανία τον Δεκέμβριο του 2019 και την τρίτη θέση στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου “Peredur” στη κατηγορία “πιάνο  και βιολοντσέλο”. Έχει επίσης λάβει μέρος σε σεμινάρια τσέλου σε όλο τον κόσμο στην Πολωνία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελβετία με δασκάλους όπως οι Mario Brunello, Claudio Bohorquez, Emil Rovner, Kiril Rodin, Michel Strauss, Stefan Popov και Joseph Schwab.

Παίζει ένα τσέλο του οργανοποιού Wolfgang Schnabl, το οποίο του παραχώρησε γενναιόδωρα ο Γερμανοκαναδός τσελίστας και φίλος του David Eggert (HKB), καθηγητή στο Ωδείο της Βέρνης, Ελβετία.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος 5 ευρώ

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου & ΔΗ.Κ.Ε.Η.
Διοργάνωση: Cretanart Productions

Μοιραστείτε το!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *