Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παιχνιδοχώρα 2019-2020

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικου Πάρκου: Παιχνιδοχώρα 2019-2020,  από 22 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου, ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ, Καθημερινά από 10:30 έως 22:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 17:00 : Παρέλαση Δρόμου από τη θεατρική Ομάδα Theatro Theama με τη συνοδεία του Σώματος Προσκόπων Ρεθύμνης (Η θεατρική Ομάδα Theatro Theama διασχίζει την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αναγγέλλοντας ότι τα Χριστούγεννα καταφθάνουν. Μικροί και μεγάλοι, ελάτε να τους ακολουθήσουμε! Η Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Μικρασιατών.) Mουσική Βόλτα με το τρενάκι και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρεθύμνου (Μια χριστουγεννιάτικη μελωδική διαδρομή στους δρόμους του Ρεθύμνου, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Μικρασιατών.) 17:30 «Τα Μαγικά Χριστούγεννα». Παράσταση από τη θεατρική Ομάδα Τheatro Theama. (Μια ονειρική παράσταση με Χιονάνθρωπους, Ταράνδους, Ζογκλέρ και εντυπωσιακές Φουσκωτές Φιγούρες Καρτούν που κινούνται και χορεύουν παρασύροντας τα παιδιά όλων των ηλικιών στη μαγεία των Χριστουγέννων. 18:00-21:00 Σχολικό Παζάρι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, 19:30 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη. 20:00 Ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ερωφίλη τραγουδά τα Κρητικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. 20:15 Η Σχολή Χορού της Ιωάννας Δρυγιαννάκη παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη χορογραφία Reindeers. 20:30 Συναυλία με τους Freaktones. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:30-13:30 Σπίτι του Πολιτισμού: Χριστουγεννιάτικα στολίδια στον αργαλειό. Σεμινάριο από την Αλεξάνδρα Θεοχάρη (ΚLOTHO). 18:00-21:00 Σχολικό Παζάρι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. 18:30 OLUMPIC-Zumba Kids (Τα μέλη του γυμναστηρίου OLYMPIC παρουσιάζουν τις δικές τους μουσικοχορευτικές δράσεις. Ιnstructor: Ασημίνα Κεφαλά). 18:30-20:30  Βάρδα Καλλέργη και Αρκαδίου Μerry Chocolate to you! Σοκολατοκόλαση για όλους! (Ένα γιορτινό κιόσκι περιμένει τους περαστικούς να κεράσει ζεστή σοκολάτα ρόφημα και λιχουδιές από το σιντριβάνι σοκολάτας!. Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 19:30 O Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Αρκάδι χορεύει σε παραδοσιακούς κρητικούς ρυθμούς. Μαζί τους, το συγκρότημα του λυράρη Νίκου Λαγουδάκη. 21:00   Ωδείο-Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης, με ελεύθερη είσοδο. «Μια βραδιά μαγική». Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών. Υπεύθυνη χορωδίας: Ελένη Περπιράκη.  Διοργάνωση:  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

ΤΡΙΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00-13:30 Σπίτι του Πολιτισμού (Χριστουγεννιάτικα στολίδια στον αργαλειό. Σεμινάριο από την Αλεξάνδρα Θεοχάρη (ΚLOTHO). 12:00 ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ -Zumba Kids (Το Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Τεχνών ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ, με προπονητή τον Νεκτάριο Κόνδυλα, είναι αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ τόσο στο άθλημα του jiu jitsu όσο και του παγκρατίου. Οι αθλητές, πέραν των μαχητικών τεχνών, και τα μέλη του, ασκούνται και σε διάφορα αλλά προγράμματα γυμναστικής, όπως Zumba ® Fitness, Zumba ® Kids, pilates και cross training. Τα μέλη του σωματείου θα παρουσιάσουν Zumba. Ιnstructor: Ασημίνα Κεφαλά) 14:00   Αρκαδίου και Τσουδερών γωνία Γλέντι με τον Λευτέρη Τζαγκαράκη. Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο. 16:00-21:00 Ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ερωφίλη σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα, ζωντανεύει την κρητική χριστουγεννιάτικη παράδοση, με μουσική, μαντινάδες, χορό και, παράλληλα, ετοιμάζει και προσφέρει λουκουμάδες, χοντροζούμι και κανελάδα, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν μαζί. 18:30 «Τα Δικά μας Χριστούγεννα» (Μια παράσταση που παρουσιάζει τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου. Από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο, ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής και πέντε μουσικοί παρουσιάζουν, μέσα από διαδραστικά με το κοινό στοιχεία, ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών. Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά, ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και, μέσα από ευφάνταστα κείμενα, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν: Σπύρος Χαλκιάς (ηθοποιός/αφηγητής), Θάνος Ματζίλης (τραγουδιστής), Γιάννης Γκαβαρδίνας (κρουστά, σαντούρι), Ρίτα Ζωβοΐλη (κανονάκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρες, νυκτά), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλι, κρουστά), Νίκος Χιώτογλου (πιάνο).

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Τα Ξωτικά σάς εύχονται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Οι καθημερινές μας δράσεις είναι ανοιχτές όλη την ημέρα. 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 17:30 Σπίτι του Πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο. «Το Κρυστάλλινο Κλειδί των Χριστουγέννων» από τον Σύλλογο UN.I.MA. Κρήτης. (Μια παράσταση κουκλοθέατρου τεσσάρων τεχνικών με αρκετό χιούμορ και ξωτικομπερδέματα. Ελάτε να γνωρίσετε τον παμπόνηρο και ζηλιάρη διευθυντή Χριστουγεννιάτικων Τελετών του Χωριού του Άι-Βασίλη που βάζει σε μπελάδες, όχι μόνο τους συγχωριανούς του, αλλά και τα ίδια τα Χριστούγεννα! Κούκλες, σκηνικά, σκηνοθεσία: Παύλος Νόβακ, Κείμενα: Γωγώ Γάσπαρη). 19:00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Χοροκρήτες. Παίζει ο Γιώργος Βογιατζάκης με το συγκρότημά του. (Παίρνοντας τη σκυτάλη της κρητικής μουσικής παράδοσης από σπουδαίους δασκάλους, ο νέος λυράρης και ερμηνευτής Γιώργος Βογιατζάκης έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Παιχνιδοχώρας για να παρουσιάσει τόσο τον κρητικό παραδοσιακό ήχο όσο και τις προσωπικές του αναζητήσεις, που έχουν πάντα ως βάση τη μουσική του νησιού του. Από αποχρώσεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού μέχρι έντεχνες πινελιές και από αισθαντικές μπαλάντες μέχρι την κορύφωση του απαράμιλλου κρητικού γλεντιού, ο Γιώργος Βογιατζάκης και  οι μουσικοί του, υπόσχονται μια βραδιά πραγματικής ψυχαγωγίας). 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00-14:00 Ο Γελαστός Χιονάνθρωπος και η Βασίλισσα του Χιονιού (Ένα μικρό κομμάτι της μαγικής Παιχνιδοχώρας μεταμορφώνεται σε Βόρειο Πόλο! Ο Φρόστι περιμένει τα παιδιά και φωτογραφίζεται μαζί τους και η Έλσα, η Βασίλισσα του Χιονιού, τους χαρίζει μπαλόνια! Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 17:00-20:00 Τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του ΝΠΔΔ Δήμου Ρεθύμνης παρουσιάζουν τις χριστουγεννιάτικες δράσεις τους. (Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες των ΚΑΠΗ και τη δασκάλα τους, κα Κατερίνα Χριστουλάκη. Παραμύθια, ιστορίες, έθιμα και βιώματα από τους «παππούδες και τις γιαγιάδες» των ΚΑΠΗ με εμψυχωτές τους εργαζομένους των ΚΑΠΗ. Παραδοσιακά γλυκίσματα και στολίδια από τις ομάδες Ζαχαροπλαστικής και Κατασκευών και  τη  δασκάλα τους, κα Σταυρούλα Κατσιπουλάκη). 17:30   Σπίτι του Πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο «Το Κρυστάλλινο Κλειδί των Χριστουγέννων» από τον Σύλλογο UN.I.MA. Κρήτης (Μια παράσταση κουκλοθέατρου τεσσάρων τεχνικών με αρκετό χιούμορ και ξωτικομπερδέματα. Ελάτε να γνωρίσετε τον παμπόνηρο και ζηλιάρη διευθυντή Χριστουγεννιάτικων Τελετών του Χωριού του Άι-Βασίλη που βάζει σε μπελάδες, όχι μόνο τους συγχωριανούς του, αλλά και τα ίδια τα Χριστούγεννα! Κούκλες, σκηνικά, σκηνοθεσία: Παύλος Νόβακ, Κείμενα: Γωγώ Γάσπαρη). 19:00-21:00 Πλατεία Ιερολοχιτών Ο Μάγος ΤεΤέλος και η Βοηθός του σε μια παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! (Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 20:30 Cretan Jazz Project (Μια συνεργασία εμπνευσμένη από τρεις σπουδαίους μουσικούς που προέρχονται από τρεις διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Η Μαρία Μανουσάκη (βιολί), ο Νεκτάριος Κωστάκης (λαούτο) και ο Σπύρος Κουτσορινάκης (κιθάρα) παρουσιάζουν αυθεντικές εκτελέσεις και διασκευές με κρητικά ακούσματα και στοιχεία της αμερικάνικης jazz). 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00-14:00 Christmas Colour Mania! Μια πινελιά, μια ζωγραφιά πάνω στου κόσμου τον καμβά (Πολλά μικρά καβαλέτα στήνονται και περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν με την καρδιά τους. Τα έργα τους, μετά την εκδήλωση, θα φιλοτεχνήσουν παιδιατρικές κλινικές της χώρας. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και να ανταλλάξουν αλληλογραφία με παιδιά που νοσηλεύονται, στέλνοντας ευχές και μηνύματα αγάπης. Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 18:00 «Γλυκά φωνήεντα με τηγανιτές πατάτες» (Μια παιδική παράσταση για τη διαφορετικότητα, με προβολή video-projector, ζωντανή μουσική και τραγούδι, διάδραση με τα παιδιά και χορό. Ελάτε να σας διηγηθούμε, με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό, την ιστορία δύο αταίριαστων φίλων, του Τζον και του Ουίσκι. Ένας γάτος και ένας σκύλος σάς πηγαίνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της αγάπης, της συντροφικότητας και της φιλίας, μέσα στη χάρτινη βαρκούλα τους. Μαζί τους, μαθαίνουμε να σεβόμαστε, να δεχόμαστε και να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα, αλλά, το πιο σπουδαίο, μαθαίνουμε πως η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει εμπόδια, δεν ακούει λόγια επικριτικά και δεν φοβάται να ονειρεύεται. Το έργο είναι μια διασκευή του παραμυθιού του Χρήστου Μπουλώτη, Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη. Επί σκηνής βρίσκονται δυο performers και, με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μικρά και μεγάλα παιδιά στον κόσμο των ονείρων και των συναισθημάτων. Παίζουν η Ιωάννα Σταμούλη και η Μαρία Κριτσωτάκη. Σκηνοθεσία: Κατερίνα  Ζουρίδη, διασκευή παραμυθιού: Ιωάννα Σταμούλη, Κατερίνα Ζουρίδη, Μαρία Κριτσωτάκη, στίχοι τραγουδιών: Μαρία Κριτσωτάκη, Κατερίνα Ζουρίδη, Ιωάννα Σταμούλη, μουσική επιμέλεια-σύνθεση-ηχητικά τοπία-μουσική διδασκαλία: Μαρία Κριτσωτάκη, video-σχεδιασμός αφίσας: Στέλιος Μπαρμπουνάκης, σχεδιασμός-κατασκευή του γάτου Τζον και του σκύλου Ουίσκι: Εύη Οικονομάκη, οπτικοακουστικός εξοπλισμός: Soundproject  audio & lighting). 21:00 Hot Club de Grèce (Πρόκειται για το πρώτο jazz κουιντέτο που εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της Αθήνας, βασισμένο στο Quintette du Hot club de France που δημιούργησε το 1934 στη Γαλλία ο μεγάλος κιθαρίστας Django Reinhardt. Η μπάντα συνδυάζει το εκρηκτικό παίξιμο της jazz  με τον νοσταλγικό ήχο των δεκαετιών 30 & 40, αλλά δεν σταματά εκεί. Ο Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), ο Αντώνης Αραφάνης (κιθάρα), ο Γιώργος Ρούλος (μπάσο), η Τέρρι Βακιρτζόγλου (φωνή) και η Μαρία Μανουσάκη (βιολί) ερμηνεύουν όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μελωδίες της παλιάς Αθήνας, μέσα από τον ανάλαφρο ρυθμό της Gypsy με δεξιοτεχνία και έντονο ταμπεραμέντο).

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00-14:00 Στην αγορά της Καλλιθέας  στο ύψος ΒΙΟ Τροχός της Τύχης! (Ο Τροχός της Τύχης περιμένει και σένα να παίξεις και, πού ξέρεις, να κερδίσεις!  Κερνάμε μαλλί της γριάς και φωτογραφιζόμαστε με το σκανταλιάρικο Μίνιον! Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 17:00 Σπίτι του Πολιτισμού Η θεατρική συντροφιά και το εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου (ΛΕΡ) αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. 18:00 Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου κάνει μια γιορτινή ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης μας. Αφετηρία: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. 19:00 Χορευτική παράσταση από τη Σχολή Χορού Χοροκίνηση της Βάσιας Σακελλαρίου. 20:30 Συναυλία κρητικής μουσικής με τον Γιάννη Μιχάλα και τον Γιώργο Βρανά. Μαζί τους τα Ρεθεμνιώτικα Μονοπάτια, μια νέα ομάδα χορευτών, της οποίας η δράση ξεκίνησε το 2017 από τους χορευτές και χορογράφους Νίκη Παπαδάκη και Βαγγέλη Κονταξάκη. Χορεύουν: Νίκη Παπαδάκη, Βαγγέλης Κονταξάκης, Πέτρος Ράλλης, Μιχάλης Ρεϊζάκης, Μαρία Γιακιντζή. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:30-14:30 Μουσείο Λότζια Στην αγκαλιά του Αϊ Βασίλη! (Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, καιρός να επισκεφτούμε τον αγαπημένο Άγιο, να δώσουμε το γράμμα μας και να παίξουμε με τον Ρούντολφ! Τα ξωτικά θα κεράσουν και ζεστή κανελάδα. Μην λείψει κανείς! Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020 και Αερόστατο). 18:30 Santa RECEVIN (Η Ομάδα Rethymno RECEVIN γιορτάζει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τη χρονιά που έρχεται, παρέα με τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρητικού κρασιού. Μαζί, ο Αχιλλέας Παπακώστας με την τρομπέτα του σε κλασσικές τζαζ χριστουγεννιάτικες μελωδίες). 20:30 Ωδείο-Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης, με ελεύθερη είσοδο, Ρεσιτάλ Πιάνου με την Κωνσταντίνα Βιδαλάκη (Θα ακουστούν έργα των J. S. Bach, J. Haydn και L. Janaceck. Διοργάνωση: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ). 

ΤΡΙΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00 Ο Άγιος Βασίλης της Περιηγητικής επιστρέφει ξανά στην πόλη μας! (Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρεθύμνου. Με τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.) 18:00 Δρώμενο Κρουστών από το μουσικό σύνολο The Nut Crackers Band (Αλέκος Ρούπας, Νίκος Νταρίλας, Βασίλης Κατσαμπέλας, Ιωάννης Κανακάρης, Illia Samsonov, Θεοδόσιος Σμυρνιός, Έλλη Βασιλείου. Ένα μοναδικό street show με κρουστά και πνευστά που δίνει ένταση και ρυθμό σε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα και συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους). 22:00 Η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου γεμίζει την Πλατεία Μικρασιατών με χαρούμενες γιορτινές μελωδίες. 23:00 Μουσική Παράσταση με το σύνολο The Nut Crackers Band (Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι The Nut Crackers Band μεταφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στη σκηνή και, συναντώντας τους ήχους του βιολιού, υποδέχονται τον καινούργιο χρόνο με ένα εντυπωσιακό show). 23:50-00.10 Αλλαγή Χρόνου. 00.10 Συνέχεια Μουσικής Παράστασης με το σύνολο The Nut Crackers Band. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Τα Ξωτικά σάς δίνουν τις ευχές τους για υγεία, αγάπη και μόνο ζεστά και αληθινά χαμόγελα στην κάθε σας στιγμή! Οι καθημερινές μας δράσεις είναι ανοιχτές όλη την ημέρα. 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Οι καθημερινές μας δράσεις είναι ανοιχτές όλη την ημέρα. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Οι καθημερινές μας δράσεις είναι ανοιχτές όλη την ημέρα. 19:30 Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης καλωσορίζει τη νέα χρονιά χορεύοντας σε παραδοσιακούς κρητικούς ρυθμούς. 20:00 Συναυλία κρητικής μουσικής με τον Τζανή Τζανιδάκη, τον Δημήτρη Παπαδομανωλάκη και το συγκρότημά τους. Καθημερινά Στην Πλατεία Μικρασιατών: Χριστουγεννιάτικη Αγορά: Τα στολισμένα ξύλινα σπιτάκια της Παιχνιδοχώρας είναι γεμάτα με γευστικούς, και όχι μόνο, θησαυρούς, και σας περιμένουν για να τους ανακαλύψετε! Δοκιμάστε γλυκίσματα, ροφήματα και παραδοσιακές γεύσεις, βρείτε χειροποίητες δημιουργίες και χαρίστε όμορφα δώρα στους αγαπημένους σας. Απολαύστε κάθε είδους γλυκίσματα από το Chimney Cakes Rolling Bakery. Δοκιμάστε παραδοσιακά μυζηθροπιτάκια, χορτοπιτάκια και λουκουμάδες από τη Ζαχαρένια Αγριμάκη-Αγροκτήματα Αγριμάκη. Το Μέλι-Γάλα προσφέρει  donuts, muffins, cupcakes και πολλά παραδοσιακά γλυκίσματα. Το Home-Seaside Rethymno φτιάχνει ροφήματα και γλυκούς πειρασμούς. Το Karma&Farma-Nayias Cookies προσφέρει φρεσκοκαβουρδισμένο εσπρέσο και vegan γλυκίσματα. Ο Νεκτάριος Νικολακάκης (Πατατουλάκης) δημιουργεί πρωτότυπα σχήματα με πατάτες και τηγανίτες. Στο Σπίτι του Πολιτισμού: 1. Κάρτα στον Αϊ Βασίλη (Γράψτε και στείλτε στον Αϊ Βασίλη τις πιο γλυκές σας ευχές και επιθυμίες! Δημιουργήστε υπέροχες κάρτες με αποξηραμένα φυτά της Κρήτης, παρέα με την κα Ελευθερία Πελεκανάκη). 2. Επίσκεψη στο σπίτι του Αϊ Βασίλη (Ο Άγιος Βασίλης καλωσορίζει με μια ζεστή αγκαλιά μικρούς και μεγάλους, ακούει τις επιθυμίες τους και φωτογραφίζεται μαζί τους)! 3. Τα Δώρα των Ξωτικών (Ετοιμάστε τα δώρα σας και μοιραστείτε τη χαρά των γιορτών με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Βοηθήστε τα ξωτικά να διαλέξουν τα δώρα ανά γράμμα και να γεμίσουν τον μεγάλο σάκο του Αϊ Βασίλη)! 4. Παραμυθόκοσμος (Περιπλανηθείτε στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών)! 5. Η Παλέτα των Ξωτικών (Ζωγραφική προσώπου με χρώματα και φαντασία)! 6. Οδηγώ με Ασφάλεια το Μέλλον μου (10:30-15:00 και 17:00-22:00) Είναι το σύνθημα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους να ανακαλύψουν τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό ταξίδι, παρέα με τους/τις τροχονόμους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Powered by: Cretanart Productions

Μοιραστείτε το!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *