Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός από την Περιφέρεια Κρήτης

Με την έναρξη ενός ξεχωριστού παραδοσιακού μουσικού προγράμματος Κρητικών καλλιτεχνών «εγκαινιάζεται» το νέο ψηφιακό κανάλι για τον πολιτισμό της Περιφέρειας Κρήτης «Culture in Crete» και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-XhMPcWDI3kiC_0omPsoa3ubWdQLEYKP. 

Το προβαλλόμενο πρόγραμμα είναι βιντεοσκοπημένο και υλοποιήθηκε με επιτυχία για την ενίσχυση τοπικών καλλιτεχνών σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επιτυχή αξιοποίηση μέρους του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που έθετε ως στόχο την ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, η οποία δοκιμάζεται από τους ασφυκτικούς περιορισμούς που επιβάλει η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν 30 κρητικά συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής και ωφελήθηκαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι  στο χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, από ολόκληρη την Κρήτη.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και απόδημου Ελληνισμού Κ. Φασουλάκης επεσήμανε: «Οι πρωτόγνωρες σημερινές συνθήκες, που επέβαλαν την συρρίκνωση της πολιτιστικής παραγωγής, επιβάλλουν επιπλέον και πολιτικές στήριξης του πολιτιστικού προϊόντος, προκειμένου οι άνθρωποι του πολιτισμού να μη μείνουν απροστάτευτοι εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, η οποία αναστέλλει την παραγωγή κάθε πολιτιστικής δράσης. Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου  να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες, ώστε να υποστηριχθούν στο σύνολό τους οι χειμαζόμενοι σήμερα άνθρωποι του σύγχρονου πολιτισμού.»  Ο Κ. Φασουλάκης ευχαρίστησε τέλος την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, και τον Υφυπουργό κ. Ν. Γιατρομανωλάκη για την χρηματοδότηση του  προγράμματος, και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη για την φιλοξενία της παραγωγής στον υπέροχο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. 

Μέρος εκτέλεσης έργου: Cretanart Productions

Μοιραστείτε το!