Γιώργος Παντερής “Ο Τραγουδοποιός”, την Τετάρτη 14/09 στην Πύλη Βηθλεέμ

Ο Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 1993 αποφοίτησε από το Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου. Ασχολήθηκε με το μαντολίνο και σπούδασε θεωρητικά και σολφέζ. Το ανήσυχό του πνεύμα απαιτούσε να ασχοληθεί και με άλλα μουσικά όργανα.

Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά από το 2005 με το αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας ενώ έχει αναπτύξει – από το 2008 – και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης – ενορχήστρωσης.

Με τη συνθετική του δραστηριότητα έχει συμπράξει, ως επαγγελματίας μουσικός, με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ στο 1ο STREET FEST στη Νέα Σμύρνη και με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, έχει μετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο “με φανταξά και…μάγους” κυκλοφορεί από την εταιρεία Σείστρον Αεράκης.

Άξιο επισήμανσης είναι η εμφάνιση του 27 Ιουνίου 2017 στο Ηρώδειο (με τις μουσικές της Κρήτης). Ο Γιώργος Παντερής επίσης έχει συνεργαστεί με τη δισκογραφική εταιρεία HEAVEN με την οποία μάλιστα έχει βγάλει και δίσκο με τίτλο ‘’Νησί του Νότου’’. Μια πολύ μεγάλη στιγμή της καριέρας του ήταν η συναυλία στην οποία τραγούδησε στο Θέατρο Τεχνόπολις.

Έχει συνυπάρξει με πολλούς επώνυμους του καλλιτεχνικού χώρου όπως Γλυκερία, Ζ. Τηγανούρια, Δ. Ζερβουδάκη, Γ. Νικολάου, Β. Τερλέγκα, Θ. Αδαμαντίδη κ.α. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με Θ. Κοτονιά, Ζ. Τηγανούρια, Κ. Αγέρη, Δ. Σκυλλά, Γ. Μακρίδη, Μ. Γιαννούλη, Β. Σταυρακάκη, Μ. Καλλέργη, Γ. Μανωλιούδη, Τ. Στεφανάκη, Π. Ζαμπετάκη, Ν. Κυριακάκη κ.α. Και εχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους Ηρώδειο, Θέατρο Τεχνόπολις, Πέτρινο Θέατρο, Cine studio, Οδός Ονείρων, Φρούριο Καλές, Sfiga music theater, Rythmo stage, Hollywood stage, Θέσις 7, Principal music theater κ.α.

Λυρα – Γιώργος Ρασούλης 
Πλήκτρα – Γιώργος Καψούλης 
Κιθάρα – Αποστόλης Γιασλακιώτης 
Κρουστά – Νίκος Καλαθάκης 
Ηχος – Παναγιώτης Χαντζάρας 

Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.Κ.Ε.Η.
Παραγωγή: Cretanart Productions

Μοιραστείτε το!