Opening of the summer events of the Municipality of Heraklion with Alkino Ioannidis

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα βγαίνουν για περιοδεία φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι της Μικρής Βαλίτσας.

Έτσι, το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει στην πρώτη ημέρα έναρξης των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο 08 Ιουλίου στο κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης”.

Ο ίδιος αναφέρει: «Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο.

Το σχήμα απαρτίζουν σπουδαίοι μουσικοί, που σέβονται την τέχνη τους και την ασκούν με ενθουσιασμό και πάθος. Κάθε ένας τους αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο. Τον προσφέρουν απλόχερα, χτίζοντας από κοινού την ιδιαίτερη, κοινή μας αισθητική. Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, ζούμε παλινδρομώντας ευχαρίστως από τη δημιουργία στην καταστροφή. Και αυτή τη ζωή μοιραζόμαστε με τους ακροατές, όποτε τραγουδάμε. Όποτε, με τρεις νότες και δυο λέξεις, προσπαθούμε να συλλαβίσουμε το όνειρο και την πραγματικότητα με τρόπο αδιαχώριστο.»

Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς  

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη / Σάββατο 08 Ιουλίου στις 21:30
Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” / Έναρξη καλοκαιρινών εκδηλώσεων Δήμου Ηρακλείου
Ticket prices: 12 euro Pre-sale - 14 euro at the entrance
Προπώληση: Ελευθερουδάκης – Δισκοπωλείο Αεράκης – Κηποθέατρο “N. Καζαντζάκης”– Cristi Academy

Χορηγοί: Amstel, Minoan Lines, Cristi Academy
Communication sponsors: Music Club 105,8, Kiss 9,61, Alpha News 106,2, Fagi.gr

Organised by Cretanart Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *